Live Soundtrack

 1. Muzika Old Soviet Dogs, ansambla za filmsku muziku Live Soundtracka, oduvek je imala tendenciju da sklizne u kosmičke teme, i pri odabiru astronautskih filmova, i pri odabiru set-up-ova, koji su se neretko svodili na ljubav prema staroj elektronici ; monotronima, tereminama, analognim sintovima, sa gomilom improvizatorskih pristupa i velikom fleksibilnošću pri odabiru muzičkih stilova.

  Tokom tri godine postojanja događaja Live Soundtrack polako su usavršili muzičku viziju u kojoj šure sa Korgovima i emulacijama Berlin School sintova, pored soničnih eksperimenata u kojima se stalno nešto sempluje, bilo da su to karipski ritmovi ili eterična psihoakustika sa drugog sveta, uspavanke za tonove citri i kalimbi, ambijentalne simfonije u kojima su procesovani zvuci nalik zvonima, mini orkestri muzičkih kutija…

  Ansambl je u sastavu : Aleksandra Dačić, Jelena Dunić, Miloš Dimitrijević, Adrijan Vučković, Marko Milićević 2. Foto galerija 

 3.  

  Filmska muzika 


 4.  

  Jean-Pierre Valladeau - Sainte Barbe (FR, 1975, 8')

  “Old Soviet Dogs udružili su se da ponude svoju zvučnu interpretaciju filma francuskog reditelja Žan Pjer Valdoa, koji je sedam godina eksperimentisao sa figuricom srednjovekovne svetice, provlačeći je kroz razne psihodelične efekte i optičke eksperimente, kreirajući svoju vizuru ljubavne pesme tehnologije i mističnog zanosa..." 5.  

  Scott Bartlett - Off/ On (USA, 1967, 9')

  "Ljudsko oko, lice i telo su glavni motivi ovog avangardnog kolaža i kaleidoskopa izlomljenih vizuala, pulsirajućih ritmova, boja koje se konstantno menjaju ..Slike postaju neka vrsta Roršahovog testa a atmosfera je frenetična..." 6.  

  Ed Emshwiller - Carol (Usa, 1970, 6')

  " Ova snolika vizuelna poema je ljubavno pismo ženi filmmejkera, autorki naučnofantastičnih priča..." 7.  

  Old Soviet Fox

   

  Old Soviet Fox je muzička saradnja članica Live Soundtrack ansambla, Aleksandre Dačić i Jelene Dunić, koja gravitira između elektronskih i ambijentalnih zvukova, spoja analognog sintisajzera i softvera.

  Aleksandra Dačić radi kao nastavnik klavira i korepetitor solo pevačima u muzičkim školama. Svirala je u elektronskim improvizatorskim sastavima Crosscuts I Ku!KU i nastupala na Sinelinei.

  Jelena Dunić je autorka emisije “This World Needs a Mother” na Popscotch radiju

   

  Piotr Dumala – Latajace Wlosy (“Leteća kosa”) (PL, 1984, 8’)
  “Dvoje ljubavnika koračaju šumom. Iznenada se prolama nevreme i lome se stabla, dok sipi kiša špenadli koje se pretvaraju u vlasi kose." 8.  

  Akšas

   

  Akšas je pseudonim Aleksandre Dačić, pijanistkinje, elektronske muzičarke i članice ansambla Old Soviet Dogs. Radi kao nastavnik klavira i korepetitor solo pevačima u muzičkim školama. Svirala je u elektronskim improvizatorskim sastavima Crosscuts I Ku!KU i nastupala na Sinelinei.

   

  Danuta Adamska Strus – Kosmogonia (PL, 1975, 10’)

  "Peščana animacija u kojoj se prikazuje nastanak univerzuma iz tamne materije"

   


 9.  

  Zen Terminal

   

  Zen Terminal je novi projekat Miloša Dimitrijevića, koji je poznat i pod pseudonimom IIIV i kao stalni član Old Soviet Dogs, redovnog benda koji nastupa na Live Soundtracku. Kao i IIIV, i Zen Terminal je naklonjen zvuku dub techna, s tim što ima više retro šmeka, ekstatičniju i plesnu strukturu namesto dubokih i meditativnih ambijenata i dronova, nalik kultnom bendu sa Warp kataloga, Seefeel i još nekim projektima iz 90ih.

   

  Piotr Kamler - Une Mission Ephemere (FR, 1993, 8')
  "Meditacija o mehanizmima mašte, sa robotom koji oživljava iz kocki i polako istražuje univerzum u kome raste..."Built with Berta.me